Föräldrar efterlyses!

Hej föräldrar till elever i år 5!

Som ni vet arbetar vi nu med människokroppen i biologi. Jag undrar nu om det finns några föräldrar som arbetar inom vården och skulle vara intresserade av att komma till skolan och berätta om och/eller visa något som kan ha med detta arbetsområde att göra. Tänker på t ex hjärtat och blodomloppet, lungorna, skelettet, nervsystemet, matsmältningen, HLR, sårvård eller något annat spännande! Det skulle vara så roligt att få in lite expertkunskap.

Känner någon sig intresserad så maila mig gärna så kan vi komma överens om hur vi lägger upp det.

Mvh Annika Borg


Prenumerera på nya blogginlägg

6 reaktion på “Föräldrar efterlyses!

 1. Hej, Annika! Jag kan komma och berätta om exempelvis HLR. Jag kan prata om några organ också om det behövs. Hur lång tid tänkte du man ska prata? Jag har tyvärr inga dockor eller organ att ta med. Har dock ett stetoskop. Jobbar som läkare på Neptunuskliniken men är mammaledig nu.
  M v h
  Tanya Malmberg (Marinas mamma)

  • Hej! Det låter toppen. Kanske kan vi låna några dockor till det? Jag tror vi har på skolan. Ska kolla upp det. Hur lång tid tror du att du behöver? vi har ju ungefär 50 minuter till förfogande, men det kan vi alltid ändra vid behov. Vi kommer att jobba med hjärtat v.49 – 50.
   Mvh Annika

   • Hej! Vad bra! Bra om det finns en docka att visa på annars får jag visa bilder.
    Ska sätta ihop en Powerpoint presentation och se hur lång tid det tar. Återkommer.
    M v h
    Tanya

 2. Hej Annika!
  Jag kan också komma om du vill och om jag behövs? Jag är IVA och anestesiläkare på Sjukhuset/ Hör gärna av dig! vänliga hälsningar Anna Friborg( Nils mamma)

  • Hej Anna!
   Det skulle vara jättespännande att få höra lite om anestesi och intensivvård. Vi kommer att läsa om hjärta och blodomlopp de kommande två veckorna. Efter lovet blir det om kroppens reningsverk och försvar. Antar att ditt yrke kan passa till alla delar. Kan du tänka dig att träffa alla klasser? När passar det dig bäst att komma?
   Mvh Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *