V 38

I matematik fortsätter vi arbetet med tiondelar och på onsdag kommer Magnus Lindblad och har programmering med eleverna. Något som har efterfrågats av många elever.

I svenskan fortsätter vi arbetet med argumenterande texter och kommer börja träna förmågan att skriva argument. I språkläran fortsätter vi med stora skiljetecken (skiljetecken som skiljer på meningar) och kommer in på de små skiljetecknen (skiljetecken som används inuti meningar).

I engelskan kommer vi den här veckan att avsluta temaområdet ”Home”.

I NO kommer vi sammanfatta arbetet med havet och påbörja ett arbete i teknik som vi kommer jobba med de närmaste veckorna.

I SO har vi jobbat med samisk och fornnordisk tro och kommer arbeta vidare den här veckan med religion.

Vi vill också påminna er om att det är studiedag på torsdag, den 21/9.

Alla föräldrar bjuds in att äta i skolmatsalen tillsammans med sina barn. Observera att man måste anmäla sig vilken dag man kommer. Läs mer i inbjudan:

Inbjudan grundskola kopia

Från och med måndag kommer Oskar Vernersson vara med oss i skolan. Han läser på lärarprogrammet i Borås och ska göra sin praktik i årskurs 5.

En av uppgifterna i På egna ben handlar om cykelregler: Var får man cykla egentligen? Då diskuterade vi cyklar och det kom fram att många saknar både ringklocka och lampor. När vi ska ut och cykla med klassen är det viktigt att alla har en säker cykel så vi ber er att titta över cyklarna. Snart är det mörkt och visst vill vi att alla syns bra i mörkret? Du kan läsa mer om cykelregler här:

peb_faktabladcykelregler_2017

Avslutar med några fler bilder från Ankarjoggen. Vilket jobb alla gjorde, hela 496 km tillsammans i årskurs 5.

/ Annika, Annika, Berglind och Jessica.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *