v 40

Viktigt! Skolfotografering imorgon, måndag 2/10 för 5:1 och på tisdag 3/10 för 5:2 och 5:3

I onsdags var Magnus hos oss och pratade om programmering. Han berättade lite om hur det fungerar och vi fick prova att programmera själva. Vi har en app där vi kan träna själva att ge olika kommandon. Om två veckor kommer han tillbaka och då blir det mer programmering.

I so har vi börjat läsa om Gamla testamentet, Skapelsen, Noas ark och Abraham.

I svenska har vi skrivit argumenterande texter och debatterat om cykling eller bilkörning.

Vi arbetar med teknik nu och vi har läst och sett film om stora tekniska system. (Vatten och avlopp). Eleverna har fått konstruera något av papper som kan bära vatten 50 m, vi ha också pratat om vad runt omkring oss som är teknik. Den här veckan kommer vi att läsa, prata om, göra något till och titta på de ”5 enkla mekanismerna”

I engelska har vi börjat med området Fashion. Vi repeterar namn för kläder. Det kan du göra på Quizlet, Anbo307 Clothes. Vi läser och jobbar med texten How much does it cost och går igenom användning av do och does den här veckan.

I matematik har vi börjat med decimaltal. Vi arbetar praktiskt med tiobasmaterial. Vi kommer också att gå igenom begreppet utvecklad form den här veckan. Öva att växla mellan bråkform och decimalform. På showbie kommer det att finnas en länk med genomgång av sid 129-130. Titta på den så är du förberedd.

5:1 har vunnit i en utlottning att åka till Påskbergsvallen och träna fotboll med Varbergs Bois på torsdag den 5 oktober. Vi kommer vara där under förmiddagen och de bjuder på grillad korv. Eleverna behöver ha idrottskläder på sig när de kommer till skolan på morgonen.

/ Annika, Annika, Jessica och Berglind

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *