v 48

Snart är vi inne i december och det går i rasande fart mot julen. Innan dess är det en studiedag, på måndag den 4 december.

I höstrusket och vintervädret är det viktigt att ha på sig ordentliga kläder. I onsdags när snön kom, och därmed också slasket, var det många blöta kläder och skor i och utanför torkskåpet. Några elever saknar en sko och vi har några ensamma skor som står kvar i skolan. Se till att skriva namn i kläder och skor, så blir det lättare att hitta det som försvinner. Titta hemma om ni fått med fel skor hem. Det är också bra att ha något extra byte när det blir så blött ute.

Discot förra fredagen drog in drygt 16 000 kr. Anton och Noahs pappor har startat upp ett konto för alla femmorna, där ni kan samla för att göra något roligt tillsammans.

I svenska har vi fortsatt jobba med öppna och stängda frågor och hur man kan dokumentera under en intervju. Det blir läxa att intervjua en vuxen hemma om ett yrke. Detta ska sedan återberättas i skolan. Vi fortsätter också jobba med läsläxan och läsförståelse.

I so har de flesta klasserna sett film om Jesus död och uppståndelse. Under veckan kommer vi gå in på hur det är att leva som kristen och vilka traditioner vi har och varför vi firar dem.

I no fortsätter arbetet med människokroppen. Lpp finns här på bloggen under planeringar. Vi ska nu arbeta med andningsorganen.

I matematik kommer vi att lösa ekvationer. Vi ska även arbeta med digitalt geobräde.

I engelska kommer vi att öva på hur de oregelbundna verben ska användas och vi kommer också att fortsätta öva vägbeskrivningar. Efter läxförhöret på tis/ons går vi igenom texten At the Zoo.

Mvh Jessica, Annika, Annika och Berglind

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *