Vecka 35

Det var trevligt att träffa alla elever efter sommarlovet. Första veckan har gått bra. Schemat är fortfarande inte klart men förhoppningsvis så kommer det vara klart i slutet av vecka 35.

Omklädningsrummen är nu klara och eleverna ska ha med sig ombyte och handduk. Idrotten ser ut på följande sätt:
5:1 onsdag och torsdag
5:2 måndag och onsdag
5:3 torsdag och fredag

I svenskan har eleverna skrivit ett brev till sig själv om sina förväntningar om årskurs 5. Vi har också pratat studieteknik och tränat på att skriva tankekarta/mindmap.

I matematiken har vi pratat om vad matematik är och börjat lite smått med det första arbetsområdet som handlar om bråk och decimaltal.

I engelskan har vi börjat med arbetsområdet ”Home”. Ord att träna på till arbetsområdet finns på quizlet. Sök på Anbo307.

I NO arbetar de med havet och kusten.

I SO arbetar eleverna med källkritik.

Planeringarna till de olika arbetsområdena kommer finnas här på bloggen. Inga läxor kommer att ges den här veckan.

På rasterna är vi ute. Många hade inte regnkläder den här veckan och kom in blöta efter rasterna. Så kläder efter väder.

Nu på onsdag har vi en en friluftsdag vid hamnen och tänk på att ha rätt kläder efter  väder då vi är ute nästan hela dagen. Se tidigare inlägg i bloggen om den här dagen.

På onsdagar kommer elverna ha möjlighet att få läxhjälp efter skolan kl. 14.40-15.40.

Redan första veckan har hårlöss upptäckts i huset, så luskamma era barn så vi undviker att det sprider sig. Läs mer:1177

Nytt för i år är att vi har skapat en ny flik på bloggen där veckobrevet kommer att finnas. På startsidan ska eleverna få turas om att skriva lite om vad de gjort i veckan. De som fick börja var Tim och Ellen D.

Trevlig vecka!

// Annika, Annika & Jessica


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *