vecka 37

Den här veckan börjar tävlingen På egna ben, så vi uppmuntrar alla att cykla, gå eller åka kollektivt så mycket som möjligt de kommande veckorna. Läs mer här:

föräldrabrev_gbg_2017

På tisdag är det dags för Ankarjoggen. Eleverna börjar kl 8 och starten för Ankarjoggen går kl 9:00. De ska komma ombytta till skolan. Efter att de sprungit/gått klart duschar de. Lektioner startar igen ca 11:00. Bra att ha med sig: vattenflaska och en frukt.

I No avslutar vi arbetet med havet den här veckan. Begrepp till arbetsområdet finns på Showbie.

I matte arbetar vi med bråk och börjar med tiondelar den här veckan.

I svenska fortsätter arbetet med argumenterande text. Vi har också jobbat med vokaler, konsonanter och regler för dubbelteckning.

I engelska fortsätter med temat Homes. Vi tittar på Max’s movie och texten, Match the Kitchen förhörs på  tisdag och onsdag. Vi övar också på att beskriva ett hem.

I So har vi arbetat klart med källkritik. Vi har pratat en del om hur eleverna använder sociala medier och vad som är bra att tänka på. Vi har pratat om hur man ska bete sig på nätet och vad man kan göra om man råkar ut för något. Bra att diskutera hemma. Den här veckan ska vi börja läsa religion.

Vi har börjat skicka ut tider till utvecklingssamtal. Ni får inbjudan via Doodle.

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *