Vecka 41

I svenskan har eleverna fått skriva varsin insändare. Kommande vecka kommer de att få  arbeta med kamratrespons samt börja arbeta med reklam. Vad är reklam? Vad finns det för reklam? Vad är syftet med reklam? Hur påverkas vi av reklam?
I matematiken har vi räknat med decimaltal och haft problemlösning med hjälp av det digitala verktyget ”Padlet”. Nästa vecka fortsätter vi att förstå och använda tal i decimalform.
I engelskan har vi tittat på Max´s Movie episode 6 och samtalat om innehållet. Vi har också gått igenom texten ”How much does it cost?” och arbetat kring texten. Vi har också lärt oss hur vi använder do och does när vi ställer frågor och svarar.

I teknik har vi läst om de 5 mekanismerna/maskinerna. Det finns en text att läsa om dem på showbie som kan ge lite extra kunskap. Eleverna har också tillverkat rörliga föremål där hävstångsmekanismen ingår. Den här veckan kommer vi att gemensamt skriva lite kring detta och sedan konstruera en katapult. Nästa vecka kommer vi att ha en diagnos på det vi gått igenom.

På onsdag den här veckan kommer IT-pedagogen Magnus tillbaka och har programmering del 2 med eleverna.

I so har vi kommit till berättelserna om Josef och Moses. Eleverna ska få göra små dramatiseringar av några av berättelserna vi läst om hittills.

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *