Vecka 42

Hej!

Förra veckan var Magnus här och fortsatte arbetet med programmering. Den här gången fick vi bygga och programmera legorobotar. Roligt att se att eleverna klarade uppdragen så bra.

 

Här är två små filmer: IMG_8119 IMG_8118

I so har vi dramatiserat några bibliska berättelser. Nu avslutar vi området om Gamla testamentet med en diagnos på onsdag. Sedan ska vi läsa om judendomen.

  Här ska Abraham offra Isak.

 Här kastar Josefs bröder ner Josef i brunnen.

I svenska har vi jobbat med reklam och sett att det också är en typ av argumenterande texter. Vi ska prova att själva göra reklam för en produkt.

Vi har nu haft en diagnos i matematik och den här veckan ska vi gå igenom den och repetera om det var något som kändes oklart. Vi kommer sedan att börja med ett nytt arbetsområde som handlar om att skriva numeriska och algebraiska uttryck. Kul!

I No avslutas arbetet med filmerna om enkla mekanismer. Vi ska titta på dessa under veckan och vi ska också konstruera en katapult. På showbie finns en del material kring det vi arbetat med i teknik. Vi kommer att gå igenom det och se till att alla har dokumenterat det de ska. V. 43 kommer vi att ha en diagnos.

I engelska kommer vi att jobba vidare med temat Fashion. Öva ord på Quizlet (fashion och clothes). Öva också att säga fraserna I’m wearing,  I wore, She’s wearing osv. Vi ska ha en modevisning den här veckan för att öva dessa fraser och namn på klädesplagg. På Showbie finns länkar till övningar med do och does och en ljudfil till texten Fashion Then.

Det går hårlöss på skolan igen och det kommer information från Anki, hur man kan göra för att undvika dem.

V. 43 kommer vi att göra en del schemabrytande verksamhet. På tisdag 24/10 ska vi cykla till stan och gå på bio. Kolla att cykel och hjälm är okej. I god tid! På torsdag 26/10 ska vi åka buss till Universeum. Vi ska först titta på en experimentshow och sedan får eleverna själva gå runt och upptäcka/ undersöka allt spännande. De har Halloweentema den veckan. Vill man ha mat från skolan med sig den dagen så meddela mentor, annars tar man med egen matsäck.

Mvh Annika, Jessica, Annika och Berglind

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *